Névnap
2018. december 19., szerda, Viola napja van.
Látogatók
Oldalainkat 1 vendég böngészi
Pályázat logo

Gyakornokok alkalmazása a NORD-SZER Kft.-nél

 

A NORD-SZER Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a „Gyakornokok alkalmazása a NORD-SZER Kft.-nél” című, GINOP-5.2.4-16-2017-01679 azonosítószámú pályázata során 5.816.281.-Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson. A projekt keretében 2 fő pályakezdő foglalkoztatására került sor a vállalat ózdi telephelyén.

A támogatás mértéke 100%.

A felvett gyakornokok Épületvillamossági szerelő, villanyszerelő, valamint irodai technikus munkakörben kerültek foglalkoztatásra 2017.09.04. és 2018.09.04. között. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására, valamint eszközbeszerzésre használtuk fel. A projekt megvalósítása során egy szakember került kijelölésre, aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a fiatalok mellett. A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolatot tartottunk az egri Szakképzési Centrummal. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyeken a támogatottak 9 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatukat, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősítik a vállalatunkat.

A gyakornokok felvétele a foglalkoztatottak számának nettó növekedését eredményezte a felvételt megelőző 12 hónap átlagához viszonyítva. A projekt eredményeként 2 fő gyakornok, valamint 1 fő vállalati kapcsolattartó foglalkoztatása történt 9 hónapon keresztül.

A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítéséhez, a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhettek, ezáltal javult foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik.

A projektet 2017.09.04-én kezdtük, a projekt fizikai befejezésére 2018.09.04-én került sor.